4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse ovenschotel

Oosterse ovenschotel

ingrediënten


35 min
4 personen
1 zak kroepoek

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 pakje nasikruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels gaar in weinig water (half onder) met een snufje zout.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees 2-3 minuten. Voeg de uien, knoflook, peper en gember toe en bak nog circa 2 minuten.
  • 4 Schep de witte kool erdoor en bak een paar minuten mee tot de kool iets slinkt.
  • 5 Schenk 100 ml warm water in de pan en voeg de zakjes groente- en kruidenmix toe. Breng alles aan de kook en schep goed om.
  • 6 Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Laat 5 minuten afkoelen.
  • 7 Stamp de aardappels fijn en roer de helft van de kaas en de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • 8 Verdeel de puree over de groenten en bestrooi met de rest van de kaas. Verkruimel 50 gram van de kroepoek in kleine stukjes over de laag puree en druk iets aan.
  • 9 Gaar de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met de rest van de kroepoek.

bereidingstip

Ook lekker met kruidige kroepoek Bali of Java.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 42 gram