eenvoudig
25 min.
tussendoortje, voorgerecht
home recepten Oosterse paddenstoelenbouillon met citroen

Oosterse paddenstoelenbouillon met citroen

ingrediënten


25 min
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter citroenthee

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en gember. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2-3 minuten mee.
  • 2 Verhit de bouillon met de thee en sojasaus en giet dit in een theepot. Verdeel het paddenstoelenmengsel met de bosui over 4 theeglazen. Giet de hete bouillon op de paddenstoelen.

bereidingstip

Vervang de bosui in dit recept door bieslook of koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté