4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse pannenkoek met kip en tauge

Oosterse pannenkoek met kip en tauge

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met een snufje zout en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren erdoorheen. Roer de lente-/bosuitjes en versgemalen peper door het beslag. Laat circa 10 minuten rusten.
  • 2 Schep de kipreepjes om met de sambal en 1 eetlepel van de olie en roerbak de kip in een paar minuten gaar.
  • 3 Verhit steeds een klein beetje van de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 8 grote pannenkoeken.
  • 4 Schep de taugé door de kip en verdeel over de pannenkoeken. Klap de pannenkoeken dubbel en bestrooi met de pinda’s en koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 38 gram