4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt

Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen de olie in een wok of grote hapjespan. Roerbak hierin de ui en knolselderij in circa 4 minuten lichtbruin. Voeg een paar eetlepels water toe en roerbak nog 5 minuten zachtjes op middelhoge stand.
  • 2 Voeg als het vocht is verdampt het gehakt en de knoflook toe en roerbak enkele minuten mee. Voeg de ketjap toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoge stand bruin.
  • 3 Serveer de roerbak met de rijst in kommen of diepe borden. Bestrooi royaal met de bosui en eventueel rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 24 gram