4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse runderburger met naanbrood

Oosterse runderburger met naanbrood

ingrediënten


25 min
4 personen
40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel srirachasaus
4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels vijfkruidenpoeder
500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

  • 1 Steek de barbecue aan of verhit een grillpan.
  • 2 Bestrijk de burgers met olie en rooster 3-4 minuten per kant op de barbecue. Bestrijk het brood met olie en leg op het rooster naast de burgers. Rooster 1 minuut per kant.
  • 3 Meng de mayonaise met de srirachasaus. Verdeel de rucola over het brood en leg de burgers erop. Maak af met de saus.

bereidingstip

Maak zelf vijfkruidenpoeder voor dit recept. Maal hiervoor in een vijzel peperkorrels, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagels.. Draai hamburgers niet te snel om, dan blijven ze aan het rooster plakken. Zorg dat het rooster goed heet is en wacht met draaien tot de burger aan één kant lekker bruin is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté