4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosterse varkenshaas

Oosterse varkenshaas

ingrediënten


40 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bacon

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de varkenshaasjes in de lengte in. Maak een vulling van de lente-/bosuitjes, de bacon of ontbijtspek, ketjap manis of sojasaus, sambal badjak, knoflook en de abrikozenjam of sinaasappelmarmelade.
  • 2 Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Bak de varkenshaasjes in de boter of het vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Roer de sherry, kookroom en rode peper door het braadvet.
  • 5 Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus.
  • 6 Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté