4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Orzo met spinazie en zongedroogde tomaten

Orzo met spinazie en zongedroogde tomaten

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter roséwijn
400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

300 gram orzo
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Los het bouillonblokje op in 500 ml kokend water en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • 2 Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de sjalot, knoflook en tomaat 2 min. Schep de orzo erdoor. Voeg ook de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
  • 3 Schenk de wijn bij de orzo. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de orzo op een lage stand afgedekt in 8-10 min. beetgaar. Rasp intussen de kaas.
  • 4 Neem de orzo van de warmtebron. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de orzo op 4 borden en serveer met de rest van de kaas.

bereidingstip

Bestrooi met 1 el geroosterde pijnboompitten voor een knapperige beet.

wijnadvies

Een beetje rosé in de pan en vervolgens een lekker glas bij het eten serveren: dé wijncombinatie met orzo. Zo komt de mediterraanse charme van spijs en wijn het best tot zijn recht. De zachte zuren van de rosé maken de smaak heel levendig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 503 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 21 gram