4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ossenhaas in donkere koffiemarinade

Ossenhaas in donkere koffiemarinade

ingrediënten


20 min
4 personen
theelepel koffie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 handje tijm
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

4 kogelbiefstukken

dit product is niet beschikbaar

4 ossenhazen

benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Laat het vlees circa 30 minuten voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Kook de krieltjes circa 10 minuten en giet ze af. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 2 Schep de krieltjes in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie, leg de knoflook erbij en bestrooi met de tijm, zout en peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
  • 3 Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  • 4 Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees in circa 4 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Snijd het vlees in plakken en serveer met de broccoli en krieltjes.

wijnadvies

Drink bij dit recept stoer, krachtig rood met in de smaak ook een vleugje koffie, zoals Carmenère van Viña Maipo Vitra.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 36 gram