4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Ossenhaas met chili-salsa en pastinaakpuree

Ossenhaas met chili-salsa en pastinaakpuree

ingredi├źnten


30 min
4 personen
4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

4 ossenhazen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

aluminiumfolie

  • 1 Kook de pastinaak en aardappels in 20 minuten gaar in water met zout. Pureer intussen de koriander, bosui, groene peper, knoflook en een flinke snuf zout tot een pasta. Schep in een kommetje.
  • 2 Verhit de olie in een steelpan. Voeg de komijn toe en laat 1 minuut trekken. Giet de olie met de komijn bij het kruidenmengsel. Voeg de pinda’s toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, tot het schuim van de boter wegtrekt. Bak de ossenhaas in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Giet de pastinaak en aardappel af. Bewaar een beetje kookvocht. Stamp tot een puree met de overige boter en een scheutje kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Snijd de ossenhaas in plakjes en bestrooi met zout en peper. Schep de pastinaakpuree op borden. Leg het vlees erop en besprenkel met de chili-salsa.

wijnadvies

Bij ossenhaas past stevig rood, zoals de Zuydpunt Cabernet Shiraz. Die kan wel tegen een stootje en schrikt niet van kruiden en specerijen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 34 gram