4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Ossobuco bianco

Ossobuco bianco

ingrediënten


45 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kalfsfond
150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kalfslapjes

  • 1 Bestrooi de kalfslapjes met zout en peper en haal ze door de bloem.
  • 2 Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
  • 3 Voeg de ui, wortel, ansjovis en tijm toe aan het bakvet en bak dit circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
  • 4 Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25-30 minuten.
  • 5 Meng de knoflook en peterselie met citroenrasp en -sap. Strooi dit mengsel over de kalfslapjes en serveer met de saus.
  • 6 Lekker met rijst of saffraanrisotto en broccoli.

bereidingstip

Officieel hoor je voor ossobuco kalfsschenkels te gebruiken, maar dan is de stooftijd 1 tot 1,5 uur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 37 gram