-
1
Verwarm de oven voor op 220ºC.
-
2
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadlijsten.
-
3
Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven.
-
4
Snijd de zoete aardappels in de lengte in 1-1,5 cm dikke frieten.
-
5
Meng 4 eetlepels olie met het paprikapoeder
en een mespuntje zout en schep door de
aardappels.
-
6
Neem de paprika’s uit de oven en giet het vocht eruit.
-
7
Verlaag de oventemperatuur naar 190ºC.
-
8
Verdeel de aardappels over de bakplaat en zet ze in de oven.
-
9
Dompel de tomaten in kokend water.
-
10
Spoel er koud water over, ontvel ze en snijd in blokjes.
-
11
Meng met de bosui en bestrooi met zout en peper.
-
12
Snijd de helft van de mozzarella in blokjes en snijd de rest in plakjes.
-
13
Vul de paprika’s met het tomatenmengsel en
mozzarellablokjes.
-
14
Zet ze in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
-
15
Schep de aardappels om en zet de paprika’s erbij in de oven.
-
16
Bak de aardappels en paprika’s nog circa 15 minuten.
-
17
Prik met een mesje in de friet en controleer of deze gaar is.
-
18
Verhit intussen 2-3 eetlepels olie en bak hierin de kipschnitzels 3-4 minuten per kant.
-
19
Garneer met partjes citroen.
bereidingstip
Schil de aardappels niet, maar boen ze schoon en snijd met schil tot friet.