4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenfrittata met prei, tuinerwten-muntcrème en feta

Ovenfrittata met prei, tuinerwten-muntcrème en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels naturel dressing

dit product is niet beschikbaar

100 gram kropsla
5 takjes verse munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinerwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom light
6 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

600 gram opbakaardappelen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 middelgrote preien

benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het donkergroene deel van de preien, snijd in schuine stukken van 3 cm en was de groente. Kook 5 min. en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de aardappel met het venkelzaad, de knoflook, zout en peper 5 min. op een middelhoge stand goudbruin. Schep af en toe om.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verdeel de gebakken aardappel over een ovenschaal. Leg de preistukjes erop en schenk het eimengsel erover. Verkruimel 2/3 van de feta erboven, dek af met aluminiumfolie en bak 40 min. onder in de oven. Verwijder na 25 min. de folie en bak nog 15 min.
  • 4 Pureer intussen de rest van de feta met de tuinerwten en munt tot een crème. Voeg wat water toe als het te dik is. Schep de sla om met de dressing en breng op smaak met peper. Serveer de frittata met de sla en munt crème.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 537 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 27 gram