4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenfrittata met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Ovenfrittata met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

ingrediënten


15 min
4 personen
10 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 potje gedroogde tomaat op olie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika circa 5 minuten.
  • 2 Klop in een kom de eieren los met de kookroom en breng op smaak met zout en peper. Meng de paprika, tomaten en Italiaanse kruiden door het eimengsel en schenk in de ovenschaal.
  • 3 Verdeel de mozzarella en pijnboompitten erover en bak circa 25 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de frittata te donker wordt. Verwarm de laatste 8 minuten de ciabattabroodjes mee in de oven.
  • 4 Meng in een kom de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Neem de frittata uit de oven en verdeel de basilicum en rucola erover. Serveer met de ciabatta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté