gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Ovengedroogde tomaatjes in olie

Ovengedroogde tomaatjes in olie

ingrediënten


25 min
1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse oregano

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram minitrostomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

schone jampot met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op de bakplaat. Kneus de teentjes knoflook in de schil met de achterkant van een mes.
  • 2 Leg de knoflook bij de tomaatjes, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met een handje (verse) oregano. Breng op smaak met zout en peper en droog de tomaatjes circa 2,5 uur in de oven.
  • 3 Schep de tomaatjes, oregano en knoflook in een schone pot en vul deze met olijfolie.
  • 4 Laat de tomaatjes minimaal 1 uur marineren in de olie en serveer ze als tapas, in de pasta of in een salade.

bereidingstip

Bewaar de pot maximaal 4 dagen in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram