2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenpasta met spinazie en gerookte zalm

Ovenpasta met spinazie en gerookte zalm

ingrediënten


20 min
2 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de farfalle beetgaar. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat deze slinken in de pan. Meng de crème fraîche en het citroensap door de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de pasta af. Meng de pasta met de spinazie- roomsaus, zalm en tomaatjes in de ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de overige olijfolie en Parmezaanse kaas en strooi over de pasta. Gratineer onder de ovengrill in circa 10 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1115 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 61 gram