4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ovenrisotto met tomaat, paprika en macadamia

Ovenrisotto met tomaat, paprika en macadamia

ingrediënten


20 min
4 personen
Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

hazelnoot

dit product is niet beschikbaar

macadamianoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak deze 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en kook 1 minuut.
  • 2 Roer de gepelde tomaten of tomatenblokjes, de gegrilde paprika’s en de groentebouillon erdoor. Zet de risotto 25 minuten in de oven, tot de rijst beetgaar en romig is.
  • 3 Schep de peterselie erdoor en eventueel nog een scheutje bouillon. Bestrooi met geroosterde macadamia- of hazelnoten en naar smaak geraspte Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram