4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

ingrediënten


35 min
4 personen
75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

6 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

3 preien

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

750 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

750 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Schep als het gehakt bijna gaar is de plakjes champignon en prei erdoorheen en bak even mee.
  • 2 Schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat dit mengsel afkoelen.
  • 3 Klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes. Schep het gehaktmengsel in de schaal. Leg de overgebleven plakken aardappel op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas. Verwarm dit gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

bereidingstip

Roer 2 eetlepels tomatenpuree door het gehakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 51 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes