- 1 Verwarm de oven voor op 180 graden met de grillstand aan.
- 2 Schil de aardappels en snijd in niet te grove stukken. Op die manier zijn ze namelijk veel sneller gaar.
- 3 Zet de aardappels net onder met water en een snufje zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten volledig gaar en giet af.
- 4 Laat goed uitwasemen en voeg er de melk en een klont roomboter aan toe. Stamp tot een mooie puree met behulp van een pureestamper. Kruid met zout en peper.
- 5 Snijd het groen van de prei, snij in de lengte doormidden en was grondig. Laat goed uitlekken.
- 6 Snijd de prei in halve ringen en bak licht aan in een klontje roomboter in een anti-aanbakpan.
- 7 Voeg het kerriepoeder toe, schep goed om en kruid met zout en peper. Laat enkele minuten smoren tot de prei zacht is geworden.
- 8 Dresseer de aardappelpuree in een ovenschaal en verdeel er de prei over.
- 9 Leg er de kabeljauwfilets op en kruid met zout en peper. Snijd de peterselie fijn en verdeel over de kabeljauw. Bestrooi met het paneermeel en plaats in de voorverwarmde oven.
- 10 Laat in ongeveer 12-15 minuten mooi gratineren. De kabeljauw zal zachtjes garen, deze is goed als de lamellen los van elkaar komen als je het met een vork voorzichtig test.