8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch
recepten Paas-panettone

Paas-panettone

ingrediënten


20 min
8 personen
amandel

dit product is niet beschikbaar

pistachenoten
1 handje blauwe bes

dit product is niet beschikbaar

1 zakje wit glazuur

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gekonfijte sinaasappelsnippers
2 eetlepels marsala
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone terracotta bloempot

bakpapier

  • 1 Wel de rozijnen in water of eventueel marsala. Klop met de deeghaken van een elektrische mixer de boter, ½ theelepel zout, 2 eidooiers en alle ingrediënten voor de vulling door het deeg.
  • 2 Bekleed de bloempot met bakpapier en stort het plakkerige deeg erin. Laat afgedekt nogmaals 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de laatste eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
  • 4 Bak de panettone in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de panettone afkoelen en neem hem uit de pot. Garneer de bovenkant met glazuur, bessen en noten.

bereidingstip

Maak zelf gekonfijte sinaasappelschil: schil 1 schoongeboende sinaasappel met een dunschiller af, schil geen witte schil mee. Snijd de oranje schil in dunne reepjes en kook in een laagje water. Giet af en breng in een nieuw laagje water opnieuw aan de kook. Doe dit nogmaals en breng de vierde keer aan de kook met 50 gram suiker en 50 ml water. Laat op een lage stand zachtjes koken tot de schilletjes glazig zijn. Neem de schilletjes uit de siroop en laat afkoelen op een stuk bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram