12 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Paasei-taart

Paasei-taart

ingrediënten


40 min
12 personen
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte chocoladepaaseitjes
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
1 zakje mix voor banketbakkersroom

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 roombotercakes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Teken met behulp van een bord een cirkel op een stuk dubbelgevouwen bakpapier. Knip deze vorm iets ruimer uit en leg op een snijplank. Bedek met een laag cakeplakjes en snijd de cake netjes bij.
  • 2 Bestrijk deze laag met de frambozenjam en bedek met een volgende laag cake.
  • 3 Vouw 2 vellen bakpapier tot een brede reep van 8 cm en zet deze rechtop rondom de cakebodem. Maak de papieren wanden goed aan elkaar vast met paperclips.
  • 4 Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de ricotta en sinaasappelrasp er gelijkmatig doorheen. Schep de helft van deze vulling op de cakebodem en druk hier voorzichtig de helft van de frambozen in.
  • 5 Dek af met een laag cake en vervolg met de rest van de vulling en frambozen. Dek de vulling af met de laatste laag cake en laat afgedekt met folie minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Klop de slagroom met de suiker stijf. Schuif de taart op een schaal en verwijder de papieren randen. Bestrijk de taart met behulp van een mes rondom met de slagroom.
  • 7 Garneer de bovenkant van de taart met paaseitjes en plak paaseitjes en gebaksdecoratie tegen de zijkant van de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté