4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch, bijgerecht
home recepten Paaskrans met gekonfijte sinaasappelschil, rozemarijn en zeezout

Paaskrans met gekonfijte sinaasappelschil, rozemarijn en zeezout

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gekonfijte sinaasappelsnippers
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Sla het deeg terug en leg het op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed tot een bal en snijd het deeg in 3 gelijke stukken.
  • 2 Rol de stukken tot lange dikke linten van circa 80 cm. Knijp de uiteinden van de 3 linten bij elkaar en vlecht ze vanuit daar in elkaar.
  • 3 Leg de vlecht in een cirkel op de bakplaat en druk de uiteinden goed aan elkaar vast. Leg een schone doek over de krans en laat nog 30 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bestrijk de krans met ei en bestrooi met zeezout, de rest van de sinaasappelschil en rozemarijn. Bak de krans in de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Maak zelf gekonfijte sinaasappelschil voor dit recept: schil 1 schoongeboende sinaasappel met een dunschiller af, schil geen witte schil mee. Snijd de oranje schil in dunne reepjes en kook in een laagje water. Giet af en breng in een nieuw laagje water opnieuw aan de kook. Doe dit nogmaals en breng de vierde keer aan de kook met 50 gram suiker en 50 ml water. Laat op een lage stand zachtjes koken tot de schilletjes glazig zijn. Neem de schilletjes uit de siroop en laat afkoelen op een stuk bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 14 gram