4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pad thai met garnalen

Pad thai met garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

250 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

250 gram mie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng in een kom de vissaus met de suiker en sojasaus.
  • 3 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de knoflook en garnalen circa 4 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd apart.
  • 5 Zet de warmtebron op een hoge stand, voeg de eieren toe en roer door totdat het ei is gestold. Voeg de mie toe en schenk de saus erbij.
  • 6 Schep de taugé, garnalen, rode peper en bosui erdoor. Hak de pinda’s fijn en strooi over de pad thai.
  • 7 Garneer met de koriander en serveer met partjes limoen.

wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Eco Balance Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 35 gram