4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelen-cannelloni

Paddenstoelen-cannelloni

ingrediënten


35 min
4 personen
250 gram lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

15 gram gedroogde paddenstoelen
750 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de uien, knoflook en prei fijn in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg het preimengsel toe.
  • 2 Maal de verse en gedroogde paddenstoelen fijn in de keukenmachine. Voeg de gemalen paddenstoelen toe aan het preimengsel en bak circa 15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de dragon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling even afkoelen.
  • 3 Verhit intussen de overige olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Klop de melk in een dun straaltje door de bloem. Laat circa 5 minuten pruttelen, tot de saus een mooie dikte heeft. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schenk een derde van de kaassaus in de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de breedte en verdeel het paddenstoelenmengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de overige kaassaus over de schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  • 5 Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni circa 35 minuten in het midden van de oven. Verwijder na circa 15 minuten oventijd het folie en bak de cannelloni goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 35 gram