gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Paddenstoelen-wellington-pakketjes

Paddenstoelen-wellington-pakketjes

ingrediënten


25 min
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de azijn en voeg de rozemarijn en paddenstoelen toe. Bak circa 15 minuten, totdat de paddenstoelen zacht zijn en het vocht is verdampt.
  • 3 Schep de helft van de paddenstoelen en de helft van de walnoten in een keukenmachine en maal grof. Voeg de rest van de paddenstoelen, walnoten en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het paddenstoelenmengsel in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de punten naar binnen dicht. Keer de pakketjes voorzichtig om en vorm met je handen tot een wat ronder pakketje.
  • 5 Kerf met een mes een kruis in de bovenkant en bestrijk met ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en leg de wellingtons voorzichtig op de bakplaat. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Voeg 2 theelepels truffelolie toe aan het paddenstoelenmengsel voor extra smaak.

wijnadvies

Lekker met Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 12 gram