4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenballetjes met tagliatelle

Paddenstoelenballetjes met tagliatelle

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

25 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

15 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de helft van de ui en de paddenstoelen goudbruin. Meng met de knoflook, rijst, bloem en broodkruim. Kneed het mengsel zo stevig dat de rijstkorrels iets kapot gaan en vorm balletjes ervan.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de balletjes op een lage tot middelhoge stand goudbruin. Neem de balletjes uit de pan. Voeg de ui toe aan het bakvet en bak 2 minuten.
  • 3 Giet de wijn erbij en bak 2 minuten op een hoge stand. Giet de room erbij. Voeg de pasta toe en warm een paar minuten mee. Voeg de balletjes toe. Schep de pasta met de balletjes op borden en bestrooi met de peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté