4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

ingrediënten


30 min
4 personen
theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Kluts de eidooiers en meng ze met het zelfrijzend bakmeel, de helft van de peterselie, zout en peper.
  • 2 Giet al roerend de karnemelk erbij en klop tot een glad beslag. Gebruik eventueel een staafmixer zodat het beslag echt glad wordt.
  • 3 Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en neem uit de pan. Verdeel de sla met de dressing over de borden.
  • 4 Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Haal met een vork hele paddenstoelen door het beslag, laat uitlekken en bak ze in de hete olie in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Leg ze even in een vergiet bekleed met keukenpapier om uit te laten lekken.
  • 5 Verdeel de paddenstoelen met de noten over de sla en bestrooi met de overige peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté