6 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Paddenstoelencake met walnoten

Paddenstoelencake met walnoten

ingrediënten


15 min
6 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter notenolie
100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen en sjalotjes tot het vocht verdampt is. Laat iets afkoelen en schep de peterselie erdoor.
  • 2 Klop de eieren los met de melk en (noten)olie. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en peper toe en mix tot een beslag. Spatel het paddenstoelenmengsel, de kaas en walnoten erdoor.
  • 3 Bestuif de ingevette vorm met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven 35-40 minuten in de cakevorm of 20-25 minuten in de muffinvorm.
  • 4 Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen en stort dan uit de vorm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté