4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, voorgerecht
home recepten Paddenstoelenpasteitje

Paddenstoelenpasteitje

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur of snijd grotere paddenstoelen iets kleiner.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de helft van de paddenstoelen en tijm. Strooi de bloem erover en roer goed. Giet de wijn erbij en roer.
  • 3 Voeg al roerend in gedeelten de bouillon toe. Meng daarna de rest van de paddenstoelen erdoor en kook zachtjes circa 3 minuten.
  • 4 Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Schep de ragout in de pasteibakjes en bestrooi met de noten en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté