4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenpasteitjes met rijst

Paddenstoelenpasteitjes met rijst

ingrediënten


25 min
4 personen
10 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Blus af met 1 eetlepel azijn. Voeg vervolgens de bloem toe en laat deze 2 minuten garen op een lage stand. Schenk langzaam de warme bouillon erbij en roer tot er een gladde, gebonden saus ontstaat.
  • 2 Kook de rijst. Snijd het deksel van de pasteibakjes en bak bakjes en deksels samen in circa 10 minuten knapperig in de oven. Besprenkel de veldsla met de olijfolie, overige azijn, zout en peper.
  • 3 Voeg de paddenstoelen toe aan de ragout en gaar 5 minuten mee. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met de bieslook, zout en peper. Schep de paddenstoelenragout in en naast de pasteibakjes. Serveer met de rijst en sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté