4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Paddenstoelenpizza

Paddenstoelenpizza

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram rucola
50 gram Parmezaanse kaas
1 bol mozzarella
500 gram gezeefde tomaten
1 eetlepel bloem
2 eetlepels platte peterselie
400 gram gemengde paddenstoelen
1 rode paprika
3 lente-/bosuitjes
2 teentjes knoflook
100 gram magere spekreepjes
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 pak witbroodmix

  • 1 Kneed de broodmix, kruiden en 1 eetlepel olie tot een soepel deeg en laat circa 15 minuten rijzen.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op de hoogste stand, bij voorkeur 230ºC.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de spekreepjes en knoflook circa 5 minuten.
  • 4 Neem van de warmtebron en schep de bosui, paprika, paddenstoelen en peterselie erdoor.
  • 5 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 ronde pizzabodems van circa 30 cm Ø.
  • 6 Beleg met de gezeefde tomaten, het paddenstoelenmengsel en de kaas.
  • 7 Bestuif een bakplaat met bloem en bak de pizza’s hierop na elkaar in de oven in 10-15 minuten gaar en bruin.
  • 8 Neem uit de oven en bestrooi met wat rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 35 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier