4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenragù met tagliatelle

Paddenstoelenragù met tagliatelle

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels bloem
2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Bak de paddenstoelen en Italiaanse kruiden circa 2 minuten mee.
  • 2 Bestrooi met de bloem en roerbak 2 minuten. Blus af met een scheut bouillon en roer goed. Giet de kookroom erbij en kook zachtjes 4-5 minuten, zodat de saus iets dikker wordt.
  • 3 Giet de tagliatelle af. Schep de pasta door de paddenstoelensaus met driekwart van de kaas, citroenrasp, -sap, zout en peper. Bestrooi voor het serveren met de rest van de kaas en verdeel de rucola erover.

bereidingstip

Neem tijm of peterselie in plaats van Italiaanse kruiden.. Vervang 50 ml van de bouillon in dit recept door witte wijn.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 26 gram