4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

Paddenstoelenterrine met kaas en amandel

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram magere kwark

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Houd 100 gram paddenstoelen apart. Snijd de grotere paddenstoelen iets kleiner.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de knoflook en paddenstoelen 2-3 minuten. Voeg de sojasaus en peper toe en bak nog even totdat het vocht verdampt is.
  • 3 Klop de eieren los met de kwark. Voeg de amandelen en de helft van de kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de gebakken paddenstoelen in 4 lage ovenschaaltjes. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaaltjes 20-25 minuten in het midden van de oven en bak goudbruin en gaar.
  • 5 Bak intussen de rest van de paddenstoelen in de olie en garneer de terrines ermee. Bestrooi met de overige peterselie. Lekker met tomatensoep.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté