4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Paksoi-stamppot met vegaballetjes

Paksoi-stamppot met vegaballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

400 gram vegetarische balletjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. Voeg de balletjes toe en bak ze op middelhoge stand 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor en houd even warm.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de rode peper en paksoi 3-4 minuten.
  • 4 Giet de aardappels af. Stamp er met de kokosmelk en kerrie een puree van en schep de paksoi erdoor.
  • 5 Serveer de stamppot met de balletjes en bestrooi met de gefrituurde uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté