10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pan de calabaza (pompoencake)

Pan de calabaza (pompoencake)

ingrediënten


30 min
10 personen
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Kook de pompoen circa 15 mi­nuten, tot de pompoen gaar is. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde puree.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de pompoenpuree met de suiker, eieren, olie, specerijen en een snufje zout.
  • 3 Voeg het bakmeel toe en roer kort door tot een glad beslag. Spatel de walnoten door het beslag.
  • 4 Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 5 gram