- 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en wortel. Voeg de bleekselderij, knoflook en laurier toe en bak al roerend 3 minuten, tot de bleekselderij zacht is.
- 2 Voeg de linzen toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de rode wijn toe en laat een beetje verdampen. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook tot de saus iets is ingedikt. Verwijder de laurier.
- 3 Pureer de saus eventueel met een staafmixer voor een fijnere structuur. Giet de meeste saus uit de pan, tot er nog een dun laagje op de bodem achterblijft. Bedek de saus met lasagnevellen. Lepel een paar eetlepels ricotta over de vellen met vervolgens weer wat van de bolognesesaus en mozzarella. Herhaal tot alles op is en je als laatste een laag mozzarella hebt.
- 4 Laat afgedekt op een lage stand 12-15 minuten pruttelen tot de pasta gaar is. Bestrooi met de peterselie.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.