4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Panna cotta met frambozencrumble, witte chocolade en munt

Panna cotta met frambozencrumble, witte chocolade en munt

ingrediënten


25 min
4 personen
verse munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

125 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter dessertwijn

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de vorm met 2 lagen vershoudfolie.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm de wijn met het vanillemerg, -stokje en de suiker tegen de kook aan. Knijp de gelatine goed uit.
  • 3 Neem de wijn van de warmtebron, verwijder het vanillestokje en los de gelatine op in de warme wijn.
  • 4 Strooi de frambozen op een bord en zet terug in de diepvries. Laat het wijn-gelatinemengsel circa 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  • 5 Klop de slagroom bijna stijf en spatel door het lobbige gelatinemengsel. Schep het roommengsel in de vorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Schaaf de witte chocolade in krullen. Keer de panna cotta op een plank en snijd in vierkanten.
  • 7 Verkruimel de frambozen in kleine parels en verdeel dit over de panna cotta.
  • 8 Bestrooi met de chocoladekrullen en garneer met wat munt.

wijnadvies

Een ijskoude Crevino Forest Fruit zorgt voor een verrassend frisse finale bij het dessert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté