4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Panna cotta met vanille en citroen

Panna cotta met vanille en citroen

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de gelatine in koud water. Breng de melk met de room, het vanillestokje en de suiker aan de kook. Laat circa 5 minuten trekken op een lage stand tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het vanillestokje.
  • 2 Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer citroenschil en -sap erdoor en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Giet de room in de puddingvormpjes en laat verder afkoelen. Laat de panna cotta in minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Stort de puddinkjes op bordjes en serveer eventueel met wat versgesneden sinaasappel of aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks