4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pannenkoek ‘tuna melt’

Pannenkoek ‘tuna melt’

ingrediënten


30 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

600 gram Hollandse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 grote winterwortel
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram volkoren pannenkoekmeel

dit product is niet beschikbaar

400 gram meergranen pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bereid de pannenkoekmix met de melk en eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking tot een glad beslag. Roer de wortel erdoor.
  • 2 Verhit een scheutje olie en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten. Schep de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Verdeel het tonijnmengsel over de pannenkoeken en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • 5 Meng de helft van de bosuitjes door de crème fraîche en breng op smaak met peper. Verdeel dit mengsel over de pannenkoeken.
  • 6 Bestrooi met de rest van de kaas en gratineer 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.

bereidingstip

Vervang de wortel in dit recept door geraspte pastinaak of courgette. . Neem mozzarella in plaats van geraspte kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1015 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 56 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté