4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Pannenkoeken schuimsoufflé

Pannenkoeken schuimsoufflé

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels frambozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels kokosrasp
2 theelepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels kaneelpoeder
1 eetlepel vanillesuiker
1 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 eetlepels boter
1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak hiervan in de hete boter 4 iets dikkere pannenkoeken. Breng het beslag eventueel op smaak met de vanillesuiker, kaneelpoeder, cacaopoeder of gemalen kokos.
  • 5 Klop voor de schuimvulling de eiwitten stijf met de suiker.
  • 6 Schep op elke pannenkoek een lepel jam en verdeel het eiwitschuim erover.
  • 7 Vouw de pannenkoeken dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 8 Laat de pannenkoeken in de oven in circa 30 minuten souffleren. Bestuif ze met poedersuiker en garneer met mooi zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram