4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Pannenkoeken sinaasappel-envelopjes

Pannenkoeken sinaasappel-envelopjes

ingrediënten


20 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram ongezouten gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 eetlepels boter
1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek het ei erboven.
  • 2 Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
  • 3 Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
  • 4 Bak in de hete boter 4 grote pannenkoeken.
  • 5 Meng de noten met de bruine suiker, het kaneelpoeder en de sinaasappelrasp. Bestrijk hiermee de warme pannenkoeken.
  • 6 Vouw ze tot een vierkant door alle zijden van de cirkel naar binnen te klappen. Zo blijft er een kleine ruimte in het midden nog open.
  • 7 Snijd van de sinaasappels de schil tot aan het vruchtvlees dik af en snijd de sinaasappels in dunne plakjes.
  • 8 Garneer de pannenkoekflapjes met de plakjes sinaasappel en wat poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 16 gram