2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Panzanella met sardientjes en olijven

Panzanella met sardientjes en olijven

ingrediënten


15 min
2 personen
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 blikje sardines

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ciabatta met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, zout en peper. Verhit een koekenpan en bak hierin het brood rondom goudbruin en knapperig.
  • 2 Meng de overige olijfolie met de azijn. Voeg de ui toe, breng op smaak met zout en laat 5 minuten staan.
  • 3 Meng in een kom de tomaten, paprika, olijven en croutons. Schenk de dressing met rode ui erover en roer door. Verdeel de sardientjes erover en bestrooi met de basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 18 gram