4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
home recepten Panzanella met tomaten, ansjovis, kruidenolie, burrata en croutons

Panzanella met tomaten, ansjovis, kruidenolie, burrata en croutons

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

10 gram munt
10 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram burrata

dit product is niet beschikbaar

1 handje groene kruiden
2 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

600 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

600 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën zuurdesembroden

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Giet de ansjovis af en vang de olie op. Verhit de olie en bak hierin de broodblokjes krokant. Zet ze apart.
  • 2 Maak de kruidenolie. Pureer de ingrediënten daarvoor met een staafmixer en zeef het mengsel. Bewaar de kruidenolie in een schone afgesloten pot in de koelkast. De kruidenolie is ongeveer 1 week houdbaar.
  • 3 Rasp de sinaasappelschil en zet dit apart. Snijd het kapje van de sinaasappel af en vervolgens de zijkanten zodat je het vruchtvlees overhoudt. Snijd het vruchtvlees in partjes.
  • 4 Schep de sinaasappelpartjes, tomaten, gele of oranje paprika, kappertjes, pistachenoten en ansjovis door elkaar. Strooi er peper en verse kruiden (dille, basilicum, munt of platte peterselie) overheen. Schenk er een scheut kruidenolie op en schep alles luchtig om.
  • 5 Serveer de salade op borden en leg in het midden wat burrata. Strooi sinaasappelrasp en de croutons over de salade.

bereidingstip

Vervang de burrata in dit recept door mozzarella.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 90 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 13 gram