4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Panzanella Nicoise

Panzanella Nicoise

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

160 gram tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

150 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën oud brood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het brood in blokjes van 1,5 cm. Hussel ze om in een kom met 2 eetlepels olijfolie, oregano, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven.
  • 2 Breng intussen 2 pannen met ruim water aan de kook. Voeg de eieren aan een pan toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten. Voeg na circa 3 minuten de haricots verts met een snuf zout toe aan de andere pan en kook ze in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en spoel de bonen en eieren koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  • 3 Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve ringen. Klop een dressing van de azijn, mosterd en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Laat de tonijn goed uitlekken. Pel de eieren en halveer ze. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  • 5 Meng in een ruime kom de haricots verts, tomaatjes, rode ui, komkommer en olijven met de dressing. Verdeel over een schaal en leg stukken tonijn ertussen. Garneer met de eieren en de basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 20 gram