4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Pappardelle met gerookte zalm en romige wijnsaus

Pappardelle met gerookte zalm en romige wijnsaus

ingredi├źnten


25 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

300 gram pappardelle
150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon van tablet
100 milliliter visfond
150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pappardelle beetgaar. Verwarm intussen de saus weer op een lage stand.
  • 2 Giet de pasta af en laat goed uitlekken. Bewaar een half kopje van het kookwater. Schep de pasta terug in de pan en schep de rest van de boter, wat kookwater en de zalm erdoor.
  • 3 Serveer de pasta in grote diepe borden. Verdeel de roomsaus erover en garneer met basilicum.

wijnadvies

Een vettig mondgevoel vraagt een wijn met een vetje. Een volle en rijke chardonnay past goed bij deze pappardelle met gerookte zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip