4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pappardelle met paddenstoelen, knolselderij en ribeye

Pappardelle met paddenstoelen, knolselderij en ribeye

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

400 gram pappardelle
1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

4 ribeyes

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de helft van de boter en 1 eetlepel olijfolie en bak hierin het vlees 2-3 minuten per kant. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 2 Fruit de sjalotjes en knoflook in het bakvet. Bak de paddenstoelen 2-3 minuten mee. Roer de bloem erdoor en bak 2 minuten. Giet de helft van de bouillon al roerend erbij tot een gebonden saus ontstaat. Meng de kookroom, rest van de bouillon en peper erdoor.
  • 3 Verhit de rest van de boter en de olijfolie en roerbak hierin de knolselderij circa 5 minuten met zout en peper. Kook intussen de pasta in 4 minuten beetgaar. Giet de pasta af en verdeel in torentjes over warme borden. Schep de paddenstoelenragout en knolselderij erop en ernaast. Snijd de ribeye in repen en verdeel met de bladselderij over de (warme) borden.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een Moldavische NJoy Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1190 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 73 gram
Terugroepactie | g'woon tablet crispy