4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Paprika´s gevuld met gehakt

Paprika´s gevuld met gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram lamsgehakt
500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

4 grote rode paprika's

benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Maak de paprika's schoon, verwijder de kapjes en hol ze uit. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Controleer of de paprika's rechtop kunnen blijven staan. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant.
  • 2 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare rijst in een royale kom.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel rul en gaar. Pers in een knoflookpers de tenen knoflook uit boven het gehakt. Roer zout en peper naar smaak, Provençaalse kruiden, peterselie en paprikapoeder door het gehakt.
  • 4 Schep het gehakt en de ui bij de rijst in de kom en meng alles goed door elkaar. Klop de eieren door dit mengsel en vul de paprika's ermee.
  • 5 Plaats de gevulde paprika's in de ovenschaal. Schep op elke paprika 2 eetlepels gezeefde tomaten. Giet de rest van de gezeefde tomaten naast de paprika's in de schaal. Dek de schaal losjes toe met een vel aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de paprika's ca. 20 minuten.
  • 6 Verdeel de paprika's over de borden en schep op elke paprika een lepel zure room. Plaats de kapjes erop.
  • 7 Eet bij dit gerecht een gemengde salade, gemaakt van sla, plakjes tomaat, komkommer en blokjes geitenkaas.

wijnadvies

Kiest u voor half-om-half gehakt, dan is een Côtes du Roussillon een goede keuze. Bij rundergehakt is een rode Rhônewijn op zijn plaats en bij lamsgehakt een lekkere rode Spaanse.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 34 gram