4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Paprika´s gevuld met rijst en gehakt

Paprika´s gevuld met rijst en gehakt

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd het kapje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en het zaad. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 2 Bak het gehakt rul in de olijfolie. Breng het op smaak met zout. Roer het gesneden pepertje, de maïskorrels en dille of peterselie en de knoflook uit de knijper door het gehakt. Roer de gare rijst door het gehakt en vul de paprika's met dit mengsel.
  • 3 Giet in elke paprika een scheut gezeefde tomaten. Leg de kapjes op de paprika. Zet de paprika's rechtop in een vuurvaste schaal waar ze precies inpassen. In een te grote schaal vallen ze om. Bak de paprika's ongeveer 40 minuten in de oven.
  • 4 Eet bij dit gerecht een frisse groene salade.

bereidingstip

Dit gerecht kan ook koud worden gegeten. . Zet een kom met zure room op tafel. Haal het kapje van de warme paprika en schep een beetje zure room op de vulling. Of schep in plaats van zure room een stukje geitenkaas op de gevulde paprika. . Worden paprika's gevuld, laat dan als het even kan, het kroontje met het steeltje eraan zitten. Dit is niet alleen steviger maar ziet er ook extra leuk uit. Stoof gevulde paprika's, bij voorkeur gaar in een bouillon of saus; dat komt de smaak ten goede.

wijnadvies

Zo'n gevulde paprika vraagt om een Elzasser Pinot Blanc of een iets mildere witte wijn uit Rheinhessen (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 24 gram