4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Parelcouscous-salade met bietjes en feta

Parelcouscous-salade met bietjes en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

300 gram parelcouscous

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de olijfolie met de helft van het citroensap en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en laat staan. Schep regelmatig om.
  • 2 Bereid intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Meng de biet, tomaatjes, dille en feta door de parelcouscous. Roer de rode ui met de dressing erdoor. Voeg naar smaak het overige citroensap toe en breng goed op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Maak deze salade met bietjes en feta van tevoren klaar en zet tot gebruik in de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 19 gram