4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Parelcouscoussalade met pruim, meloen en feta

Parelcouscoussalade met pruim, meloen en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

galiameloen

dit product is niet beschikbaar

3 pruimen

dit product is niet beschikbaar

300 gram parelcouscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Halveer de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen, meloen en komkommer in stukjes van 1 cm.
  • 3 Giet de couscous af. Spoel in een zeef onder stromend water koud en laat uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Pers de citroen uit.
  • 4 Meng de couscous met het citroensap, de olie, pruimen, meloen, komkommer en rodekool. Schep de fetablokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de salade over 4 borden.

bereidingstip

Voeg voor een extra hartige bite 3 el gezouten gepelde pistachenoten toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 541 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter