eenvoudig
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Parmezaan popcorn

Parmezaan popcorn

ingrediënten


10 min
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram popcornmais

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de mais toe en leg het deksel erop.
  • 2 Smelt de boter en laat intussen de popcorn op middelhoge stand poffen. Als het geluid tegen het deksel stopt, is de popcorn klaar.
  • 3 Meng de popcorn met de gesmolten boter en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schud even om en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1415 kcal
vet 105 gram
verzadigd vet 57 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté